Fundacja św. Elżbiety Węgierskiej w Cieszynie w terminie od 1 sierpnia 2018r. do 31 lipca 2020r. realizuje projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach RPOWSL 2014-2020 pn.:
„Dzienny Dom Opieki TABOR”.
      - Wartość projektu: 938 520,55 zł
      - Dofinansowanie z UE: 797.742,47 zł
      - Wkład własny: 65 696,44 zł

Projekt zakłada utworzenie i prowadzenie Dziennego Domu Opieki (DDO) w Cieszynie na ul. Katowickiej 1 dla 30 osób niesamodzielnych w wieku 60+ z terenu Cieszyna. DDO jest czynny we wszystkie dni robocze w godz. 7:30-15:30. Uczestnikom projektu zapewniamy transport z miejsca zamieszkania do/z DDO, wyżywienie w postaci 2 posiłków dziennie dostosowane do indywidualnych diet oraz szereg zajęć integracyjnych, ruchowych, kulturalnych, edukacyjnych, itp. w tym wycieczki poza DDO.
Po zakończeniu realizacji projektu będzie zachowana trwałość projektu przez 24 miesiące. Warunki przyjęcia do DDO określa poniższy Regulamin.

Regulamin rekrutacji.pdf
  Formularz zgłoszeniowy.pdf
  Zaświadczenie lekarskie

tel: (33) 852-80-79